Χειροβομβίδα / Βonpet Grenade

Η χειροβομβίδα BONPET, είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο προϊόν για την κατάσβεση της φωτιάς αντί του φορητού πυροσβεστήρα.
Περιέχει 500ml χημικού υγρού ΒΟΝΡΕΤ σε αεροστεγώς κλεισμένη ειδική πλαστική φιάλη, με διαστάσεις
Ø 80mm Χ 200mm, βάρος 500gr και έχει διάρκεια ζωής 5 έτη, στην διάρκεια των 5 ετών δεν χρειάζεται καμία συντήρηση διότι δεν περιέχει προωθητικά αέρια. Το ειδικό αυτό πλαστικό δοχείο έχει τις ιδιότητες ενός απλού πλαστικού δοχείου, αλλά με μία ουσιαστική ιδιαιτερότητα.... όταν το πετάξουμε σπάει σαν να ήταν από λεπτό γυαλί (δεν χρειάζεται ιδιαίτερη δύναμη στο πέταγμα για να σπάσει, αρκεί να το αφήσουμε απλά να πέσει στο έδαφος από ενάμισι μέτρο ύψος).
Μας δίνει το πλεονέκτημα αντιμετώπισης της φωτιάς ακόμη και από απόσταση , ειδικά σε περιπτώσεις που είναι αδύνατη η προσέγγισή μας στον φλεγόμενο χώρο.
Δεν προκαλεί πρόσθετες βλάβες σε μηχανήματα και σε ηλεκτρονικούς εξοπλισμούς και δεν αφήνει υπολείμματα όπως π.χ. σκόνη.
    01hirov
Η χειροβομβίδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δύο τρόπους.
1. Με πέταγμα απευθείας  στην φωτιά ή σε οποιαδήποτε σκληρή επιφάνεια, με τρόπο ώστε να σπάσει και να διαχυθεί το υγρό της σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη φλεγόμενη περιοχή, εάν το θερμικό φορτίο των καιόμενων υλικών απαιτεί μεγαλύτερη ποσότητα τότε πιθανόν να χρειαστεί και χρήση δεύτερης χειροβομβίδας.
2. Ανάμειξη του υγρού της χειροβομβίδας με νερό, σε αναλογία 6% και άνω εάν το μέγεθος της φωτιάς είναι πολύ μεγάλο και δεν επαρκούν μία ή δύο χειροβομβίδες. Στην περίπτωση αυτή μπορούμε εναλλακτικά να αναμείξουμε το υγρό της χειροβομβίδας μέσα σε ένα δοχείο με 10 λίτρα νερό και να ψεκάσουμε τις καιόμενες επιφάνειες έχοντας πλέον υλικό με πολλαπλάσια κατασβεστική ικανότητα από το νερό.

backπροηγούμενο άρθρο                                                                                                     επόμενο άρθροnext